loading

Ecograful ocular

Ecografia oculara reprezinta cea mai simpla si sigura modalitate de a investiga si a diagnostica afectiunile ochiului. Aceasta este extrem de utila, datorita faptului ca ochiul are o pozitie superficiala si usor de accesat, astfel ca este facil de explorat ecografic. Aceasta este foarte utilizata si in cazul unor afectiuni destul de grave precum cataracta sau in anumite situatii de urgenta. Din pacate, afectiunile oculare sunt greu de depistat in camera de urgenta, motiv pentru care aceasta ecografie reprezinta salvarea oricarui pacient care sufera de o astfel de boala. 

Tonometru non-contact

Tonometria este un test de diagnostic care masoara presiunea din interiorul ochiului, care se numeste presiune intraoculara, realizata cu ajutorul unui tonometru oftalmologic. Este o metoda non invaziva si nedureroasa.

Retinofotografia

Este o investigație a fundului de ochi prin care se pot observa rețeaua vasculară retiniană, nervul optic, structura coroidei sau starea fibrelor optice și a zonei foveolare. Este exact ca o fotografie, dar făcută pentru a vedea retina și eventualele modificări ale ei și ajută medicul să explice pacientului starea retiniană la momentul evaluării. Cel mai frecvent se utilizează în monitorizarea nevilor coroidieni care, în orice moment, se pot maligniza.

lentinmetru

Lentimetru

Lentimetrul este un instrument de măsurare folosit de medicul oftalmolog și optician-optometrist, a cărui funcție este de a măsura puterea dioptrică (sau convergentă) a unui obiectiv .

Autorefractometru

Autorefractometria este considerată o metodă obiectivă de examinare a refracției ochiului deoarece măsurătorile se fac fără nici o acțiune a pacientului sau informații subiective de la el.

În timpul procedurii, o rază de lumină infraroșie emisă de dispozitiv, reflectată din retină, este fixată de senzori electronici la intrarea și la ieșirea din ochi. Apoi programul de calculator analizează rezultatele măsurătorilor și returnează valorile cerute în cifre.

Biomicroscopul

Acest aparat se folosește pentru examinarea fundului de ochi. Este indicat pentru a stabili diagnosticul afecțiunilor retinei și pe cele ale coroidei (membrana lipită de retină cu rol în nutriția acesteia). El dă posibilitatea, de asemenea, să se observe vascularizația retiniană, care poate fi modificată de numeroase boli. Foarte multe afecțiuni oculare (desprinderea retinei) sau generale, cum ar fi diabetul, dau anomalii ale fundului de ochi.

Biomicroscopul este utilizat pentru examinarea microscopică a polului anterior, a vitrosului și a polului posterior, prin realizarea de secțiuni optice ale mediilor oculare. O dilatație pupilară prealabilă este necesară și poate fi provocată cu ajutorul unor midriatice, cu scopul de a permite o viziune mai largă. Odată dilatația realizată, examenul nu durează mai mult de 3 minute pentru un ochi.

Autorefractometrul pediatric

Autorefractometrul  pediatric este un aparat care permite verificarea computerizată a funcției vizuale la copiii mici, începând chiar de la vârsta de 6 luni. În timpul testării pot fi măsurați ambii ochi, de la o distanță de un metru față de copil. Testarea nu creează niciun disconfort copilului, nu necesită administrarea picăturilor și este realizată în doar câteva secunde.

Un autorefractometru folosește ca principiu de măsurare fotoretinoscopia excentrică cu lumină infraroșie și permite diagnosticul rapid și precis al următoarelor afecțiuni oftalmologice: strabism, miopie, hipermetropie, astigmatism, precum și diferite leziuni ale corneei sau cataracta congenitală.

Autorefractometrul pediatric are următoarele caracteristici:

Yag laser

Laserul YAG este o procedură simplă, fără durere și de scurtă durată care se efectuează în cabinetul medicului oftalmolog cu scopul de a îndepărta cataracta secundară. Laserul YAG este o procedură unică. Cu ajutorul acesteia, pacientului îi este redată vederea clara.

Oftalmoscop

Oftalmoscopia se foloseste pentru a putea detecta diverse dereglari ale ochilor, cum este cataracta, pentru a putea diagnostica corect alte probleme ale ochilor, pentru a evalua diverse simptome, cum sunt durerile de cap si pentru a putea detecta alte probleme sau dureri, cum sunt loviturile la cap sau tumorile pe creier.

OCT - Tomografie de nerv optic

OCT ajută la punerea unui diagnostic corect și complet al diverselor afecțiuni oftalmologice, în special afecțiunilor cu glaucom, precum și la monitorizarea acestora

Website dezvoltat de Search Ads